Steun ons en help Nederland vooruit

Woordvoerder Burger & Bestuur, Cultuur & Media, Economie en Openbare Orde & Veiligheid, Wijk: Colmschate Noord, Vijfhoek, Keizerslanden, Borgele, Platvoet.

Van jongs af aan heb ik mijzelf willen inzetten voor de maatschappij. Dit begon al bij mijn hockeyclub: door zowel binnen de lijnen het hoogst haalbare uit mijzelf te halen als mij daarbuiten voor de club in te zetten. Overal meedoen en meepraten. Van sportclub tot middelbare school en van HBO-raad tot politieke partij. Dit tekent mijn persoonlijkheid: niet langs de zijlijn staan en roepen, maar juist met de voeten in de klei staan. Mouwen opstropen en aanpakken. Dit is ook mijn visie op de maatschappij en de rol van de politiek. Niet berusten in passiviteit, maar oproepen tot actie, tot meedoen.

Ik heb passie voor de maatschappij en met veel enthousiasme zet ik mij in voor de gemeenschap. Ik vind het erg leuk om met verschillende partijen samen te werken en samen dingen te bereiken. Een positieve en constructieve houding krijg ik energie van, maar af en toe een goede discussie houdt het ook interessant.

Waterschap

Naast mijn werk in de gemeenteraad ben ik ook actief voor het Waterschap in de partij Water Naturlijk. Lees hieronder mijn motivatie voor mijn lidmaatschap:

Ik ben een gedreven en to-the-point persoon met aandacht voor wat er leeft. Ik heb mij gekandideerd voor het waterschap omdat ik het belangrijk vindt dat er vanuit verschillende achtergronden naar ons watermanagement wordt gekeken. Vanuit mijn intrinsieke motivatie vind ik het belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren en het politieke speelveld past daar voor mij het beste bij.
In het dagelijks leven woon ik in Deventer, waar ik raadsopvolger ben namens de D66 fractie in de gemeenteraad. Een coalitie met onder andere PvdA en GroenLinks, een samenwerking die ik bij WaterNatuurlijk ook sterk terug zie.

Ik werk bij CaseWare Nederland in Apeldoorn als accountmanager. CaseWare ontwikkelt financiële rapportagesoftware. Iets dat goed bij mij past, want werken met cijfers ligt mij goed. Vanuit mijn commerciële rol doe ik veel ervaring op met het luisteren en begrijpen van complexe vraagstukken en het helder en to-the-point uitleggen van soms complexe oplossingen. Die ervaring wil ik ook graag voor het waterschap inzetten. Het waterschap staat als bestuurslaag qua gevoel het verst af van inwoners, terwijl we er indirect toch veel mee te maken hebben. Het op een heldere manier uitleggen hoort wat mij betreft ten alle tijden bij je verantwoordelijkheid als volksvertegenwoordiger.

Binnen het waterschap wil ik graag inzetten op onderwerpen die mij en de toekomst generaties enorm raken, zoals het voorkomen van microplastics en medicijnresten in water, biodiversiteit en klimaatadaptatie. Maar ook vind ik het belangrijk dat het beheer van water hand-in-hand gaat met ruimte voor recreatie en vind ik dat het waterschap als politiek orgaan ook volwaardig democratisch en transparant moet zijn. Het gaat tenslotte om ons landschap, onze veiligheid en waterkwaliteit.

 

Kijk ook eens op mijn LinkedIn

 

Tjoek Korenromp

06 – 252 99 131

Meer van Tjoek Korenromp