Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 20 januari 2019

D66 stelt vragen over parkeren vergunninghouders centrumgebied

De fractie van D66 is heel tevreden met de start van het autovrij maken van het Grote Kerkhof per 2 januari van dit jaar. Dit was een belangrijk punt bij de onderhandelingen voor de formatie in 2018. Daarbij hebben we wel benadrukt dat het belang van de houders van parkeervergunningen in het centrumgebied moet worden beschermd. We vinden van het groot belang dat de woonfunctie in het centrumgebied op orde blijft. De parkeerbelangen van de bewoners slaan we hoger aan dan die van de bezoekers.

We hoorden echter dat veel vergunninghouders sinds 2 januari slechts na lang zoeken een parkeerplek kunnen vinden. Dat vinden we geen goede zaak en we vinden dat hier snel een oplossing voor moet worden gevonden. Mogelijk kan er in de garage onder het stadhuis of in de Brinkgarage meer ruimte voor vergunninghouders worden vrijgemaakt.

Via deze link zijn de vragen na te lezen.