Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 7 april 2018

D66 van start in formatiegesprekken Deventer

Zaterdag 7 april is het eerste formatiegesprek geweest voor de beoogde nieuwe coalitie in Deventer. Zoals de informateur afgelopen week heeft geadviseerd, zijn Gemeentebelang, PvdA, VVD en D66 met elkaar in gesprek gegaan onder leiding van de formateur Henk Gossink.
Het onderhandelingsteam van D66 bestaat uit fractievoorzitter Jan Schuring en partijgenoot Thomas Walder. Thomas woont in Deventer en is nu wethouder in de gemeente Hellendoorn namens PvdA, VVD, CU en D66. Hij is gevraagd om het onderhandelingsteam van D66 te komen versterken vanuit zijn bestuurlijke ervaring op lokaal niveau. Daarnaast is hij, afhankelijk van het verloop van de formatiegesprekken en portefeuilleverdeling, ook de beoogd wethouder namens D66.
Het eerste gesprek is in goede sfeer verlopen en wordt op korte termijn vervolgd.
Voor meer informatie over het proces kan contact opgenomen worden met de formateur, Henk Gossink 06-55330717.