Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 8 maart 2018

Speelgoedmuseum Deventer kan door

Naar aanleiding van de ingediende motie door D66 in de raadsvergadering van 7 maart, kan het Deventer Verhaal door met de verdere uitwerking van het bedrijfsplan voor een nieuw Nationaal Speelgoedmuseum aan de Brink 11 en 12 (oude kantongerecht). Het college stelde de raad drie scenario’s voor waaruit gekozen moest worden:

 

  • het huidige concept bedrijfsplan verder uitwerken tot een volwaardig en compleet bedrijfsplan;
  • het proces rond Brink 11 en 12 te beëindigen en door te gaan met het Speelgoedmuseum op de huidige locatie;
  • helemaal te stoppen met het Speelgoedmuseum op de huidige locatie en de subsidie te beëindigen, het museum te sluiten de en collectie van het Speelgoedmuseum onder te brengen in de collectie van het Deventer Verhaal.

D66 heeft vol overtuiging gekozen voor het eerste scenario en de motie is met ruime meerderheid in de raad aangenomen. We zien een mooie kans op de realisatie van een nieuwe Nationaal Speelgoedmuseum in het oude kantongerecht. Het concept bedrijfsplan is nog niet volledig, er ontbreken nog een aantal zaken zoals een investeringsplanning, een uitgewerkt programma van eisen, helderheid over de afspraken m.b.t. de investeringen en de verdeling van de (financiële) risico’s tussen de pandeigenaar en het Deventer Verhaal. Het college is nu gevraagd dit samen met het Deventer Verhaal verder uit te werken en aan te bieden aan de gemeenteraad in mei 2018, inclusief definitief dekkingsvoorstel. In juni kan de raad dan een definitief besluit nemen of er een nieuw Speelgoedmuseum aan de Brink komt.