Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 25 oktober 2010

D66 verbaasd over bomenkap Wechelerweg

De D66-fractie is verbaasd over de voorgenomen kap van gezonde bomen bij de rotonde in de Wechelerweg in Diepenveen. Vorig jaar nog oordeelde de gemeente dat er conform advies van de bezwarencommissie vijf van de elf bomen mochten blijven staan, omwille van de visuele afscherming van de rotonde. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Met de uitvoering van het gemeentelijk laanbomenbeleid wil de gemeente de Wechelerweg vanaf het crematorium tot en met de Oranjelaan in Diepenveen één laan laten vormen. Ze gaat hierbij voorbij aan het feit dat de Wechelerweg over deze afstand allang geen lange rechte laan meer is, maar wordt onderbroken door de rotonde en de nieuwbouw. Ook wordt voorbijgegaan aan toezeggingen aan omwonenden van de rotonde om 5 gezonde bomen te laten staan.

De fractie heeft vragen gesteld aan het college om uitleg van het gevoerde beleid.